Light Deals  12% extra korting op Light Deals
Code: LIGHT
Bekijk topaanbiedingen
info
E27 LED 6 watt 2200 kelvin 320 lumen
€ 11,99
Adviesprijs: € 14,99
E27 LED 6 Watt 2700 Kelvin 350 Lumen
€ 10,79
Adviesprijs: € 14,99
LED G9 3 Watt 3000 Kelvin 280 Lumen
€ 4,79
Adviesprijs: € 4,99
E27 LED 6 watt 2200 kelvin 320 lumen
€ 9,59
Adviesprijs: € 14,99
E14 LED 4 Watt 2200 Kelvin 220 Lumen
€ 8,39
Adviesprijs: € 8,99
Globo Lichtbron
€ 8,39
Adviesprijs: € 9,99
E27 LED 6 Watt 2700 Kelvin 350 Lumen
€ 11,99
Adviesprijs: € 12,99
E27 LED 4 Watt 2200 Kelvin 220 Lumen
€ 5,99
Adviesprijs: € 7,99
E27 LED 6 watt 2200 kelvin 320 lumen
€ 11,99
Adviesprijs: € 14,99
E27 LED 6 watt 2200 kelvin 320 lumen
€ 8,39
Adviesprijs: € 12,99

Lampen voor alle soorten armaturen

Van klassieke gloeilampen tot spaarlampen en moderne LED-lampen in de gewenste lichtkleur: de verscheidenheid aan lampen is enorm. Wij bieden niet alleen gloeilampen en LED's, maar ook talrijke soorten gasontladingslampen, zoals fluorescentielampen. Bij de keuze van de juiste lamp is het belangrijk om te letten op onder meer de lamphouder, het stroomverbruik, de kleurweergave-index en de lichtkleur. In veel verlichtingsarmaturen kunnen ook verschillende soorten lampen worden gebruikt, zoals halogeenlampen en retrofit-LED's.

De keuze aan lampen blijft toenemen

Veel LED-innovaties (Light Emitting Diode), zoals ledlampen met G9 fitting, kunnen halogeenlampen vervangen. LED-lampen bieden ook een steeds diverser scala aan toepassingen - van LED's in de klassieke peervorm met warmwitte lichtkleur, tot kleurveranderende en traploos dimbare LED verlichting. Wij bieden een zorgvuldig geselecteerd assortiment ledlampen van toonaangevende merken, zoals Philips. Voor armaturen met standaardfittingen zoals E14 en E27 zijn alle gangbare lampen ruim verkrijgbaar.

Gloeilampen als lichtbron

Honderd jaar lang was de door Thomas Edison ontwikkelde gloeilamp veruit de meest gebruikte lichtbron, maar die tijd is voorbij. Dit komt doordat 95% van de energie die gewone gloeilampen verbruiken, niet in licht wordt omgezet, maar in warmte. Intussen zijn er veel energie-efficiëntere oplossingen.

Energiebesparende lampen als lichtbron

De directe opvolgers van de gloeilampen zijn de spaarlampen, gepromoot door de EU. Spaarlampen zetten een hoger percentage van de inkomende elektrische stroom om in licht. Een spaarlamp bereikt echter niet onmiddellijk zijn maximale helderheid en kan flikkeren bij continu gebruik. Spaarlampen gaan lang mee, maar het weggooien ervan kost veel geld.

Halogeenlampen als lichtbron

Net als de klassieke gloeilamp is de halogeenlamp een temperatuurstraler en dus niet erg energie-efficiënt. Je kan verder onderscheid maken tussen gloei-halogeenlampen en metaalhalogeenlampen.

Fluorescentielampen als lichtbron

Fluorescentielampen zijn metaalhalogenidelampen, een subcategorie van lagedrukgasontladingsbuizen. Lampen met neutraal wit licht zijn bijzonder populair, maar ze zijn ook verkrijgbaar in warm wit, daglichtwit en andere kleuren.

LED-lampen als lichtbron

LED-lampen worden gekenmerkt door hun lange levensduur van tot wel 50.000 uur. Bovendien zijn ze bijzonder energiezuinig - in vergelijking met de traditionele gloeilamp kan je maar liefst 90% energie besparen! Het licht van LED lampen bevat geen UV- of infraroodstraling. Terwijl de eerste LED-lampen bekend stonden om hun koude licht, zijn ze nu verkrijgbaar in alle lichtkleuren.

Belangrijk: energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is van cruciaal belang bij de aankoop van lampen. De schaal die de EU hiervoor voorschrijft, loopt van A++ (meest efficiënt) tot E (minst efficiënt). Alle lichtbronnen moeten een energielabel hebben, zodat de consument gemakkelijk zijn energieverbruik kan beoordelen.

Vervangbare en vaste lampen

Elke lamp wordt gemarkeerd als vast of vervangbaar, zodat je altijd weet of je een bepaalde lamp kunt vervangen, en welke lampen geschikt zijn. Ook hun energie-efficiëntie is in dit verband van belang. Immers: er bestaan armaturen waarbij je alle lampen kunt verwisselen, modellen waarbij dit gedeeltelijk mogelijk is en modellen met vast ingebouwde lampen. Vast ingebouwde lampen kan je helemaal niet vervangen. Als een dergelijk product op een dag de geest geeft, is dat vaak te wijten aan een defecte elektrische voeding, die je wel kunt vervangen. In onze winkel vind je niet alleen armaturen in alle soorten, we hebben voor elk model ook de passende vervangingslamp, en nog veel andere accessoires!